Veelgestelde vragen

Op het platform uitkomstgerichte zorg vind je alle tools en informatie die je nodig hebt om uitkomstgerichte zorg in de praktijk te brengen. Je vindt op het platform praktijkvoorbeelden ter inspiratie, documenten, een toolbox, opleidingsmaterialen en e-learningmodules. Begin je net met uitkomstgerichte zorg? Kijk dan vooral op de pagina Aan de slag. Ben je geïnteresseerd in 1 of enkele thema's? Bekijk dan de specifieke pagina's over de thema's.

Word lid!

Wil je écht deelnemen aan de beweging? Maak dan een account aan! Je kunt dan het volgende:

  1. Persoonlijk contact leggen met andere communityleden van Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg.
  2. Deelnemen aan discussies in de discussiegroepen.
  3. Nieuwe discussies starten in de discussiegroepen.
  4. Reageren op andere content zoals nieuwsberichten.
  5. Deelnemen aan evenementen die alleen voor communityleden worden georganiseerd.
  6. Een persoonlijk dashboard bekijken van alle pagina's/thema's die voor jou van belang zijn.
  7. Deelnemen aan toekomstige activiteiten en functies die alleen na inlog beschikbaar zijn.

Word lid van de community

Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg bevordert de kennisuitwisseling, verspreidt praktijkvoorbeelden, biedt inspiratie rond uitkomstgerichte zorg en functioneert als online leer- en samenwerkomgeving voor zorgprofessionals in de breedste zin van het woord. Zo dragen we bij aan de ambities van het Programma Uitkomstgerichte Zorg

Het platform Uitkomstegerichte Zorg is bedoeld voor zorgprofessionals en andere professionals werkzaam bij instellingen binnen de medisch-specialistische zorg, of bij patiëntenvertegenwoordigende organisaties.

Als communitylid kun je meer dan een gewone bezoeker van het platform uitkomstgerichte zorg, zoals meedoen met discussies en je aanmelden voor evenementen voor communityleden. Bekijk alle voordelen van een (gratis) lidmaatschap.

Geen lid?

Ben je geen lid, maar heb je wel een tip voor content op dit platform? Gebruik dan 1 van de volgende formulieren:

Omdat we uitkomstgerichte zorg zo breed mogelijk willen uitrollen in de zorgbranche in Nederland, is bijna alle informatie openbaar te vinden en gebruiken op het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg. Wat de voordelen zijn van een account op ons platform uitkomstgerichte zorg?

Voordelen lidmaatschap

  1. Persoonlijk contact opnemen met andere communityleden van Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg.
  2. Deelnemen aan discussies in de discussiegroepen.
  3. Nieuwe discussies starten in de discussiegroepen.
  4. Reageren op andere content zoals nieuwsberichten.
  5. Deelnemen aan evenementen die alleen voor communityleden worden georganiseerd.
  6. Een persoonlijk dashboard van alle pagina's/thema's die voor jou van belang zijn.
  7. Deelnemen aan toekomstige activiteiten en functies die alleen na inlog beschikbaar worden gesteld.

Ja! ik word lid van de community!

Allereerst van harte welkom op dit platform! Als nieuw communitylid, kun je het beste starten met het bepalen van je profielinstellingen. We hebben een handig stappenplan gemaakt op de welkomstpagina voor nieuwe gebruikers, waarin je precies ziet hoe je voordelen kunt halen uit je lidmaatschap. Heb je vragen? Stel ze gerust op het discussiebord of stuur een e-mail!

Wil je een seintje zodra we een nieuw nieuwsbericht plaatsen? Schrijf je dan in op de notificaties voor de nieuwsberichten. Hiervoor hoef je geen communitylid te zijn.

Communityleden

Ben je lid van de community? Dan kun je heel specifiek aangeven waarvan je op de hoogte gehouden wil worden en op welke manier:

  • Per pagina kun je aangeven of je een notificatie wil ontvangen van wijzigingen. Hiervoor klik je op de knop 'volgen' bovenin de betreffende pagina. Via je profiel en het tabblad 'Mijn notificaties' vind je een overzicht van alle onderdelen die je volgt binnen het platform. Hier kun je ook snel pagina's uitvinken.
  • Je kunt andere communityleden volgen via de knop 'volgen' in het overzicht van communityleden of op hun specifieke profielpagina.
  • In je profiel, via 'profiel wijzigen' en tabblad 'instellingen' kun je aangeven of je de notificaties alleen wil zien via je profiel, of dat je ook een e-mail wil ontvangen van de notificaties. Dit raden we wel aan, omdat je anders actief zelf naar het platform moet komen om je notificaties te bekijken.

Een praktijkvoorbeeld is een voorbeeld van een organisatie die al ervaring heeft opgedaan met uitkomstgerichte zorg. Bijvoorbeeld binnen een specifiek project. Een praktijkvoorbeeld is een verhaal van iemand die deelt wat de succesfactoren en leermomenten zijn geweest. Zodat andere organisaties kunnen leren en/of geïnspireerd raken. Dit kan in de vorm van geschreven tekst zijn, maar zijn soms ook video's of podcasts.

Een praktijkvoorbeeld hoeft niet alleen een succesverhaal te zijn, ook leermomenten zijn belangrijk.

Is jouw organisatie al aan de slag gegaan met de implementatie van uitkomstgerichte zorg? En heb je een succesverhaal of een verhaal met leermomenten dat voor andere organisaties interessant kan zijn? Stuur je praktijkvoorbeeld dan in via het formulier 'Praktijkvoorbeeld insturen'.

Vragen

Heb je nog vragen voordat je een praktijkvoorbeeld instuurt? Neem dan contact op met de contactpersoon die vermeld staat bij de themapagina waarover je praktijkvoorbeeld gaat. Weet je niet precies waar het thuishoort? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Voorwaarden:

  • Je levert het praktijkvoorbeeld aan via het formulier Praktijkvoorbeeld insturen.
  • Het voorbeeld is voldoende concreet en in de praktijk uitgevoerd (dus geen voornemen of plan).
  • Het voorbeeld bestaat uit max. 1.000 woorden.
  • Je stemt er mee in dat een redactie je voorbeeld beoordeelt en aanpast voor publicatie.
  • Met het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het publiceren van het praktijkvoorbeeld op deze website en ben je bereid je contactgegevens te delen.

In de gezondheidszorg kijken zorgverleners traditioneel vooral naar medische uitkomsten. Bijvoorbeeld naar overleving of bloedwaarden. Voor patiënten kunnen andere zaken minstens zo belangrijk zijn. Voor een patiënt met borstkanker speelt - naast overleving - bijvoorbeeld de ontwikkeling van het zelfbeeld mee. Daarnaast speelt het seksueel functioneren een belangrijke rol. Zorgverleners moeten dit meenemen in hun gesprekken over de behandeling met patiënten. Zo kunnen ze de behandeling beter afstemmen op de persoonlijke wensen van de patiënt.

Het stimuleren van uitkomstgerichte zorg heeft 2 doelen:

  1. Voor de patiënt: het verbeteren van de levenskwaliteit.
  2. Voor de zorgprofessional: het verhogen van werkplezier en het leveren van kwaliteit.
Cookie-instellingen